Laga mat ute - Crunchwrap supreme
- Rebecka Sundahl
- 11 jan.
- 2 min läsning
Uppdaterat: 2 feb.
Rester kvar från tacofredagen?
Testa att göra dessa goda crunchwrap supreme inspirerade från min favorit på tacobell.

Solig dag
Idag tog jag mig ut i till Vättlefjäll i solen (precis som många andra.) Parkerade vid Rördalen kl 12. En tid som många tydligen hade bestämt att ses för att ta sig ut i naturen för en utelunch. Skulle det finnas någon grillplats ledig eller inte? Väskan va fylld med mat och ved! Jag speedade på och gick om några och lyckades komma först till ett vindskydd där solen låg på så det kändes som en varm vårdag. Givetvis hade jag kikat på kartan hur solen skulle ligga för att få ut mest av dagen.
Elda
Jag är nybörjare på att elda. Jag gör det aldrig ensam och låter någon annan ta hand om det i annat fall. Men jag hade med mig lite ved och provade att dra tändstålet några gånger för att lyckas på en gång! Vilken lycka!
Recept
Jag hittade ett recept på nätet men jag är sämst på att följa recept så jag tog det som jag tycker är gott i den mängden som jag tycker ser bra ut. Och lite från minnet hur den smakade i USA. Vill man har mer exakta mått kan man googla på crunchwrap.
Här nedan kommer iaf de ingrediensernas jag använde.
Köttfärs
Tacokrydda
Stora tortillabröd
Tostada
Gräddfil
Strimlad sallad
Hackade tomater
Riven ost
Gör såhär:
Lägg ut det stora tortillabrödet och varva sedan ingredienserna på vart annat och vik sedan in kanterna runt tostadan.
Vänd upp och ner i en varm panna (utan smör/olja) och stek på varje sida i ca 3 minuter eller tills de blir gyllenbruna.
Majssalsa
Som tillbehör gjorde jag en enkel majssalsa. Likaså här så höftade jag lite:
Majskorn
Smör/olja
Tomater
Färsk koriander
Lime, pressad saft
Salt
Peppar
Gör såhär:
Stek majskornen i smör/olja.
Hacka tomaterna och koriander. Pressa ner saften från lime, salta och peppra.

Sen är det bara att njuta! Funkar lika bra att göra hemma som ute. Perfekt när man har rester över från tacofredagen.

Lagom till jag skulle släcka elden kom det en familj och tog över vindskyddet. De var så tacksamma för att det blev ledigt då många platser var upptagna i solen.
Detta blev startskottet på min friluftsutmaning 2025, laga mat ute!
Hoppas du blev inspirerad! Kommentera gärna och berätta vad du tycker.
Och om du vill få fler tips och upplevelser från naturen, följ mig på Instagram @rebeckasundahl. Vi ses där!
Comments