top of page
Tjej på brygga i sjö

Läs om friluftsliv, upplevelser och fotografering

Laga mat ute - Crunchwrap supreme

Uppdaterat: 2 feb.

Rester kvar från tacofredagen?

Testa att göra dessa goda crunchwrap supreme inspirerade från min favorit på tacobell.


Solig dag

Idag tog jag mig ut i till Vättlefjäll i solen (precis som många andra.) Parkerade vid Rördalen kl 12. En tid som många tydligen hade bestämt att ses för att ta sig ut i naturen för en utelunch. Skulle det finnas någon grillplats ledig eller inte? Väskan va fylld med mat och ved! Jag speedade på och gick om några och lyckades komma först till ett vindskydd där solen låg på så det kändes som en varm vårdag. Givetvis hade jag kikat på kartan hur solen skulle ligga för att få ut mest av dagen.


Elda

Jag är nybörjare på att elda. Jag gör det aldrig ensam och låter någon annan ta hand om det i annat fall. Men jag hade med mig lite ved och provade att dra tändstålet några gånger för att lyckas på en gång! Vilken lycka!


Recept

Jag hittade ett recept på nätet men jag är sämst på att följa recept så jag tog det som jag tycker är gott i den mängden som jag tycker ser bra ut. Och lite från minnet hur den smakade i USA. Vill man har mer exakta mått kan man googla på crunchwrap.


Här nedan kommer iaf de ingrediensernas jag använde.

  • Köttfärs

  • Tacokrydda

  • Stora tortillabröd

  • Tostada

  • Gräddfil

  • Strimlad sallad

  • Hackade tomater

  • Riven ost


Gör såhär:

Lägg ut det stora tortillabrödet och varva sedan ingredienserna på vart annat och vik sedan in kanterna runt tostadan.

Vänd upp och ner i en varm panna (utan smör/olja) och stek på varje sida i ca 3 minuter eller tills de blir gyllenbruna.


Majssalsa

Som tillbehör gjorde jag en enkel majssalsa. Likaså här så höftade jag lite:

  • Majskorn

  • Smör/olja

  • Tomater

  • Färsk koriander

  • Lime, pressad saft

  • Salt

  • Peppar


Gör såhär:

Stek majskornen i smör/olja.

Hacka tomaterna och koriander. Pressa ner saften från lime, salta och peppra.

Majssalsa
Majssalsa

Sen är det bara att njuta! Funkar lika bra att göra hemma som ute. Perfekt när man har rester över från tacofredagen.

Mat uppställd i solsken
God mat, sol och långa skuggor.

Lagom till jag skulle släcka elden kom det en familj och tog över vindskyddet. De var så tacksamma för att det blev ledigt då många platser var upptagna i solen.


Detta blev startskottet på min friluftsutmaning 2025, laga mat ute!


Hoppas du blev inspirerad! Kommentera gärna och berätta vad du tycker.

Och om du vill få fler tips och upplevelser från naturen, följ mig på Instagram @rebeckasundahl. Vi ses där! 


Comments


Rebecka Sundahl i rosa tröja

Friluftsliv och fotografering

Naturälskande digital kreatör och upplevelseinspiratör inom friluftsliv och turism.

  • Instagram
  • TikTok
  • Linkedin

© 2024 by Rebecka Sundahl. Powered and secured by Wix

bottom of page