Utemat maj - Crêpes med champinjonstuvning!
- Rebecka Sundahl

- 1 juni
- 1 min läsning
Okej jag kanske prokrastinerade maj månads friluftsutmaning en aning.
Men den blev till slut toppen. Det blev Crêpes med champinjonstuvning, något som vi åt mycket som barn. Platsen var fin och vädret bra!

Ny stekhäll
När jag var i Stockholm på outdoor festival fick jag med mig en stekhäll från Dalum med mig hem. Nu var det dags att inviga den. Det är den minsta på 30cm.
Jag hade ingen lust att åka långt eller gå långt så blev glad när jag kom på eldstäderna som ligger vid Stora Vilkens strandängar. En kort biltur dit och en kort promenad ut till eldstaden.
Solen glittrade i Göta älv och jag hade utsikt mot Bohus fästning.
Innbränning
Jag fick kämpa med att få fart på elden denna gång. Men skam den som ger sig!
Inbränningen av stekhällen med olja gick bra medan jag började med stuvningen.
Smör, hackade champinjoner, mjöl, mjölk och kryddor. (Fotade inget av detta)
Med mycket smör blev den första pannkakan överraskande bra!
Det var kul och det blev väldigt gott.
Crêpes med champinjonstuvning
Sen hällde jag på lite stuvning och rullade ihop.
Inga knepiga recept här. Pannkakssmet och stuvning med valfritt tillbehör. Jag hittade båda recepten i min gamla hemkunskapsbok från högstadiet.
Nu har stekhällen fått en ny sotig färg.
Lycka till!
Hoppas att du blev inspirerad från detta inlägg!
Och om du vill få fler tips och upplevelser från naturen, följ mig på Instagram @rebeckasundahl. Vi ses där!







































Kommentarer